breitling classic replica

Sommardäck

Sommardäck är den vanligaste däcktypen som alltid levereras med bilen när man köper den. Sommardäck ska användas då de inte råder vinterväglag.

Mönsterdjupet på ett nytt sommardäck är 8-9 mm. Minsta tillåtna mönsterdjup för sommardäck är enligt svensk lag 1,6 mm.


 

 Sommardäck brukar slitas ut fortare än vinterdäck eftersom sommardäckssäsongen är längre och oftast kanske man också gör fler längre resor under den tiden av året.Sommardäck slits fortare

Sommardäck brukar slitas ut fortare än vinterdäck eftersom sommardäckssäsongen är längre än vintern och oftast gör man kanske fler längre resor under den tiden av året.
I november kan sommardäcken därför vara rejält nedslitna.

Det är många som inte alls ägnar detta en tanke utan kör på höstblöta vägar med icke godkänt mönsterdjup och utan tillräckligt lufttryck. Redan vid ett mönsterdjup på 3-4 mm har däck ett sämre våtgrepp men ändå är det godkänt att köra med sommardäcket ända tills mönsterdjupet är 1,6 mm.


Sommardäckslagen - 30 april sista dagen för byte

Från och med den 1 april kan man montera på sommardäcken på bilen. Dubbade däck är tillåtna 1 oktober - 15 april, men är även tillåtna under annan tid om vinterväglag råder eller förväntas.

Om man har dubbfria vinterdäck så måste även dessa bytas mot sommardäck. Detta eftersom vinterdäck har en mjukare gummiblandning. Detta gör i sin tur att däcken slits fortare under sommaren och de ger också en längre bromssträcka samt ett sämre grepp på vägbanan.


Däck på internet

Att köpa däck på internet var för några år sedan en tanke som många skulle rata. Men tiderna förändras och idag kan man enkelt köpa däck och fälgar online och få dem levererade till en däckverkstad i närheten av där du bor. På så sätt kan du sitta hemma vid datorn och i lugn och ro välja bland allt från billiga däck till dyra lättmetallfälgar.

 


KONTAKTINFO


 

0371.se

Smålandsstenar

037131900

 

www.0371.se

 

Kontakta oss »

 

 

 


VISSTE DU ATT...


 

... den 30 april är sista dagen för byte till sommardäck.

tc submariner replica for sale
superreplicas.org